Belföld

Ujhelyi: Jogi és politikai következménye lesz az elcsalt levélszavazatoknak

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Jogi és politikia következményekkel fenyegetett Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Marosváráshelyen talált állítólagos elégetett levélszavazatok miatt – derül ki az Egységben Magyarországért ellenzéki választási pártszövetség péntek délutáni közleményéből. Eszerint Ujhelyi az ellenzéki pártszövetség online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz évek óta építi hatalmi manipulációját, és szatellit-szervezetekkel, állami és uniós pénzzel dotált alapítványokkal „tudatosan csalnak a választáson leadott levélszavazatokkal”.

Mindennek van határa, még a határon túli nemzettársaink kihasználásának és felhasználásának is Orbán Viktor hatalmának megőrzése érdekében

– ismerteti az Ujhelyi által elmondottakat a közlemény.

Ujhelyi az RMDSZ politikusait is megszólította, mondván, szerinte sokkal többet tettek már le az asztalra ahhoz, mintsem, hogy Orbán hatalmát szolgálják, és pénzért hozzájáruljanak a választási csaláshoz. Az EP-képviselője az ellenzéki szövetség nevében egyértelművé tette, hogy a tegnapi botrány választóvonalat jelent, annak következményei pedig szerinte érdemben túlmutatnak vasárnapi választáson.

A szocialista politikus a közlemény szerint bejelentette azt is, hogy büntetőfeljelentést tesznek a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnál és az Európai Ügyészségnél is – amelynek Magyarország még nem, de Románia már tagja -, miután az állítólagos választási csalásban résztvevő, illetve abban állítólag segítő alapítványok sok esetben uniós forrásból működtetik az intézményeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik