Belföld

Torockai László: Valakinek fel kell tárnia az igazságot!

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kampányzáró eseményt tartott pénteken este a Mi Hazánk Mozgalom. Az esemény fő szónoka Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a párt miniszterelnök-jelöltje volt, aki csak önmaga több mint egy órás beszédet tartott. Mellette azonban megszólalt még a párt másik két prominense, Novák Előd és Dúró Dóra is.

Novák, aki leginkább moderátori szerepben működött, azzal a felütéssel kezdett, hogy Ukrajna orosz invázióját „Amerika és Oroszország háborújának” nevezte, majd felszólított, hogy „ne rángassa bele senki se Magyarországot, se Lengyelországot” ebbe a háborúba, valamint hogy „Ukrajna tartsa tiszteletben a magyarok és lengyelek oktatási autonómiáját”. Novák a választási kampánnyal összefüggésben arról beszélt, hogy ötszáz lakossági fórumon vannak túl.

Felszántottuk az aszfaltot vidéken

– fogalmazott.

Varga Jennifer / 24.hu

Dúró Dóra viszonylag rövid beszédében a magyarságot veszélyeztető három fő problémakör rajzolódott ki: ezek a demográfiai krízis, az LGBTQ-lobbi tevékenysége, valamint a migráció. Igaz, utóbbit csak érintőleg említette.

A magyarság legnagyobb katasztrófájának azt a demográfiai vészkorszakot tartjuk, ami negyvenkét éve zajlik a hazánkban. 1980 óta minden évben egyre kevesebb magyar él a földön

– közölte az országgyűlési képviselőnő, majd valamivel később áttért arra, hogy (általa meg nem nevezett valakik) „össze akarják zavarni a gyerekeinket, el akarják venni azokat a támpontokat, amelyek meghatározzák az identitásukat”. Szerinte ha nem tudja a gyerek, mi az, hogy család, hogy nemzet, akkor azt sem fogja tudni, hogy ő maga kicsoda. Ha pedig nem tudja, hogy ki ő, akkor Dúró szerint könnyen manipulálható fogyasztóvá válik.

A gyereknek tudnia kell, hogy mi az a család, de két férfi és egy kutya az nem család”

– emelte ki mondandója egyik lényegi elemét. Beszédében nyilvánvalóvá tette, szerinte a „bevándorlás” nem szól másról, mint hogy „ideküldenek idegen embereket, aki elveszejtik a magyar kultúrát”.

Toroczkai László a kampányzáró esemény vezérszónoka a legaktuálisabb témával indította beszédét. Mint kiderült, a szomszédos országban épp zajló háború szerinte sem az ukránok és oroszok háborúja. Úgy fogalmazott, hogy szeretné,

ha a globalista nagyurak, a globális nagyvállalatok és az Egyesült Államok nem rángatná bele Magyarországot a harmadik világháborúba.

Ennek megakadályozását Toroczkai valamiért a lengyel „nemzeti oldallal” együttműködésben képzeli el. Szerinte az európaiak nagy részét felheccelték a háborús propagandával, de nagyon büszke a magyarokra, akiket viszont nem sikerült felheccelni. Szerinte nagyon úgy tűnik, hogy „megint a lengyeleknek és a magyaroknak kell együtt szembemenniük a világgal”. Ezt Torockai valószínűleg azért hangsúlyozta, mert a kampányzáró esemény közönségének soraiban ott ültek a lengyel szélsőjobboldal képviselői is.

Varga Jennifer / 24.hu

Torockai László beszédének vezérmotívuma az elhallgatott igazság feltárása érdekében végrehajtott erőfeszítés volt. Ennek a terhe, úgy tűnik, hogy Magyarországon a Mi Hazánk Mozgalmat nyomja. A beszédében ez alatt a motívum alatt rendeződött el

  • a koronavírussal szembeni korlátozások elleni küzdelem,
  • az elmúlt évek rendkívüli halálozási mutatói mögött meghúzódó elrejtett okok feltárásának igénye,
  • illetve a digitális nagyválalatok által alkalmazott „cenzúra” problematikája.

Utóbbi egyként sújtja azokat, akik a koronavírusról, a vakcinákról, illetve az ukrajnában zajló háborúról kívánják feltárni a rejtett igazságot.

A szónok a digitális elnyomás problémakörének talapzatán állva jutott el a koronavírus-járványon keresztül – amelyet Letoha Tamás szegedi kutatóorvos gondolatát kölcsönvéve biológiai fegyvehez hasonlított – az orosz háborús propaganda egyik gyakran ismétlődő toposzához: az Ukrajnában működő, de amerikaiak által pénzelt állítólagos biológiai laboratóriumokhoz. Ezeknek a létezését Toroczkai szerint most már „sorra tárják fel”.

Ha nem hozzuk létre a Mi Hazánk mozgalmat, akkor ma esélye se lenne a magyarságnak, hogy olyanokra szavazzanak, akik az igazságról beszélnek, és akik szembe akarnak szállni azokkal a tragikus folyamatokkal, amelyeknek a következményeit már mindenki érzi a saját bőrén

– hangoztatta az ásotthalmi polgármester, majd a koronavírusra visszatérve arra tett utalásokat, hogy az elmúlt év kiugró halálozási statisztikák – „155 ezer halott jelent meg statisztikában” – valamiképp összefüggésbe hozhatók a koronavírus elleni vakcinákkal, s amint kiderült, legfőképpen a Pfizer-cég oltóanyagával.

Varga Jennifer / 24.hu

Valakinek fel kell tárnia, meg kell vizsgálni, hogy mi okozta a rengeteg halálesetet

– figyelmeztetett. Szerinte ennek azonban komoly akadálya, hogy a Facebook cenzúrázta azokat, akik az igazságot akarták feltárni.

Az ukrajnai háborúval összefüggésben viszont

még durvább lett a propaganda, hiszen az orosz médiát betiltották egész Európában.

Toroczkai szerint elképesztő dezinformációs hadviselés megy Ukrajna-ügyben, és olyan hiteles forrásokat tiltanak be, mint a Russia Today, miközben az RTL Klub szabadon folytathatja a tevékenységét.

A pártvezető a politikia ellenfeleit sem kímélte. Utalást tett például arra, hogy a Mi Hazánkat „nem a párizsi Rothschild-bankház egyik irodájában alapították”, miközben például Fekete-Győr András járt Párizsban a Momentum alapításnak ideje környékén. Márki-Zay Pétert szerinte szintén „a globalista kör választotta ki”, ezt a kanadai állampolgársága mellett azzal indokolta, hogy a miniszterelnök-jelölti szerepre szerinte Bajnai Gordon jelölte őt ki. „Ezért jártak Hódmezővásárhelyre az amerikai diplomáciai autók”.

Márki-Zay Péter és a balliberális oldal valójában a gazdáik kegyeit keresve, a gazdáik utasításait végrehajtva, külföldről finanszírozva teszik a dolgukat, ezért kényszerül mindig magyarázkodásra

– adta meg a megfejtést a Mi Hazánk Mozgalom listavezetője, aki szerint gyakran a Fidesz is a globalista nagyvállalatok parancsa alapján cselekedett. Ennek egyébként szerinte egyik jele, hogy Orbán Viktor a Liberális Internacionálé alelnökéből a nemzeti oldal politikusává vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik