Belföld

500 ezer forint pénzbüntetést kapott Hoppál Péter, mert kihúzta a kábelt az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítőből

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

500 ezer forint pénzbüntetést kapott Hoppál Péter, mert áramtalanította az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítőt Pécsen, közölte Mellár Tamás Facebook-oldalán csütörtök este.

Csupán néhány napja állt az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítő a Széchenyi téren, amikor Hoppál Péter, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megjelent a helyszínen, minősíthetetlen stílusban beszélt a sátor személyzetével, kihúzta az eszköz kábeleit, majd mint aki dolgát jól végezte, elsétált

– emlékeztetett az esetre a posztban a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Mellár ezt követően azonnal kifogást nyújtottam be a Baranya Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának, mert „más jelölt kampányának szándékos, agresszív viselkedés tanúsításával való akadályoztatása jogellenes cselekedet, amivel megsértette a választás tisztaságára, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket”.

A bizottság az utóbbi kifogást jóváhagyta, és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Hoppált, illetve „eltiltotta a jogsértőt a további jogsértéstől.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik