Belföld

Péntek óta nem kap áramot a Debrecen főterén felállított ellenzéki ledfal

Pénteken tettünk ki egy ledfalat a Fórum előtti térre, előre bejelentve az önkormányzatnál, hogy szükségünk lesz hozzá áramforrásra. Az engedélyt megkaptuk, de áramot azóta is képtelenek voltak biztosítani.

– írja Mándi László, a Momentum politikusa a Facebookon. 

Az Opus Titász szakemberei kérésünkre azonnal a helyszínre jöttek, és megállapították, hogy a hiba az önkormányzat villamosszekrényében van.
Az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályán azonban péntek délután már senki nem akart foglalkozni ezzel a kérdéssel.

 

Ahogy másnap, a hétköznapi emberek számára munkanapnak számító szombaton sem dolgozott SENKI a Városüzemeltetésen. Személyesen kerestük volna őket az Agóra luxusirodaházban, ahol az önkormányzat irodát bérel nekik, de csak a biztonsági őrrel találkoztunk. Utólag kiderült, hogy mindenki szabadságon volt.

 

Hétfő óta folyamatos telefonos kapcsolatban vagyunk a Városüzemeltetéssel és az általuk az ügyre ráállított DH-Szerviz Kft-vel, de mindezidáig képtelenek voltak áramot csiholni Debrecen belvárosában.

– folytatja Mándi. Azt is leírja, hogy nem tudják, hogy képtelenek-e áramot szolgáltatni, vagy csak szándékosan akadályozni akarják-e az ellenzék kampányát, de nem tartja lehetségesnek, hogy az önkormányzat a saját városának belvárosában napokon keresztül nem tud áramot adni egy rendezvényhez.

Nem ez az első eset, hogy az ellenzék vidéki városokban felállított ledfalaival probléma lenne. Pécsen az egyik fideszes politikus, Hoppál Péter egyszerűen kihúzta az áramot a ledfalból. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik