Belföld

Nem kormányzati, hanem MÁV-pénzből épült a KDNP-s által átadott bringatároló

Nagy Zoltán / MTVA
Nagy Zoltán / MTVA
Rétvári Bence kormányzati támogatásos táblával adta át még februárban a tárolót. Ám kiderült, a MÁV saját pénzéből épült a 26 milliós tároló. A vasúttársaság szerint azért van ebben kormánypénz is.

Bő egy hónapja, február 26-án adott át Rétvári Bence kereszténydemokrata képviselő egy biciklitárolót a zebegényi vasútállomáson. Akkor azt mondta, kormányzati pénzből épült meg a 60 férőhelyes bicajtároló, ellenben a Telex egyik olvasója rájött némi turpisságra: a MÁV büdzséjéből jött az a 26 millió forint. Az olvasó levelet írt a vasútnak, onnan ezt a választ kapta:

Zebegény megállóhelynél az Ön által jelzett B+R parkoló a MÁV Zrt. saját anyagi forrásából megvalósuló, 50 megújuló állomás elnevezésű program keretén belül épült meg.

Rétvári Facebook-oldaláról le is kerültek az átadás képei, de Vác Online oldalon még látható, ahogy a Kormány Támogatás Elkészült feliratú táblát tartja más potentátokkal.

Frissítünk!

Csütörtökön a déli órákban a MÁV is reagált lapszemlénkre, dióhéjban arról írnak, igenis van kormányzati támogatás a tárolóépítés mögött. A társaság reakciója: „Az állami tulajdonú MÁV az 50 megújuló állomás program beruházásait a kormánnyal kötött Pályaműködtetési Szerződés keretében számára juttatott forrásból valósítja meg. A központi költségvetésben is szereplő támogatások egy részének felhasználásáról a vasúttársaság saját hatáskörben dönt. Így tehát mindkét megfogalmazás egyaránt helytálló, a kormányzati támogatásra és saját forrásra utaló is.”

(Kiemelt képünk illusztráció, de Zebegényben készült.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik