Belföld

Fogva tartott és prostitucióra kényszerített a VII. kerületben egy lányt egy nő és a fia

Akkor sikerült megszöknie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni.

A bíróság letartóztatott egy anyát, a fiát és annak barátnőjét, mert a gyanú szerint erzsébetvárosi lakásukban fogva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 18 éves lányt, s az így keresett pénzből kitartatták magukat, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a 22 éves férfi egy közösségi oldalon hálózta be a lányt, rövid ismerkedés után 2022 márciusában egy fővárosi gyorsétteremben találkoztak, majd egy VII. kerületi lakásba mentek.

A férfi előbb rábeszéléssel, később egyre erőszakosabb fenyegetésekkel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítette a sértettet. A kényszerítésbe bekapcsolódott a férfi anyja és barátnője is. A szexuális szolgáltatást az interneten hirdették, helyszínként saját lakásukat biztosították, ahonnan áldozatuk nem mehetett ki. A lánynak akkor sikerült megszöknie és segítséget kérnie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni.

A közlemény szerint felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van, így a BRFK a TEK műveleti egységének segítségével csapott le a gyanúsítottra március 26-án.

A BRFK bűnügyi főosztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A 22 éves férfit és 41 éves anyját őrizetbe vették, a bíróság kedden elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk, a férfi 19 éves barátnője szabadlábon védekezik. A gyanúsítottak lakásának átkutatásakor a nyomozók találtak egy pisztolyt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik