Belföld

„Az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban” – Szijjártó lemondását követeli az ellenzék

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

A ma napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez

– írja az Egységben Magyarországért közleményében, azt követően, hogy a Direkt 36 arról írt: az oroszok évek óta látják a magyar külügy titkait, a teljes hálózatot feltörték Putyin hackerei.

Kapcsolódó
Direkt36: Az oroszok évek óta látják a magyar külügy titkait, a teljes hálózatot feltörték Putyin hackerei
Amikor az orosz külügyminiszter kitüntette Szijjártót, a magyar tárcavezető már rég tudta, hogy az oroszok feltörték a külügy informatikai rendszereit.

Az ellenzéki pártok szerint ez nem történhetett volna meg,

ha Orbán Viktor nem teszi orosz gyarmattá Magyarországot az elmúlt 12 évben – mindezt a „nem leszünk gyarmat” szlogen mögé bújva. Ez nem történhetett volna meg, ha Orbán Viktor a folyamatos szájkarate, a nem létező ellenségek elleni harc helyett valóban Magyarország érdekeinek védelmére törekszik. Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks 2 gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével. Orbán Viktor ezért gátolja most is az egységes európai fellépést Oroszországgal szemben, Szijjártó Péter pedig ezért kapott kitüntetést Putyin jobbkezétől, Szergej Lavrovtól.

Az Egységben Magyarországért pártjai szerint Szijjártó Péternek le kell mondania a külügyminiszteri pozícióról, mert „nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek”.

Szijjártó Péter egyébként élőben jelentkezett be Facebook oldalán kedd délelőtt, de nem a cikk tartalmára reagált, hanem arról beszélt, hogy Márki-Zay Péterék megválasztásuk esetén azonnal háborúba sodornák Magyarországot.

Frissítünk!

A Külügyminisztérium a hvg.hu kérdésére 3 szóban reagált a cikkre: Kampányhazugságokkal nem foglalkozunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik