Belföld

Dílereket, bűnözőt és paprikasprayes rablót is fogtak az éjszakai belvárosi razzia során

Bazánth Ivola / Police.hu
Bazánth Ivola / Police.hu

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka a Budapesti Rendőr-főkapitányság a belvárosi kerületekben a társhatóságokkal.

Az V. VI. és VII. kerületben lévő akció kiterjedt a kábítószeres bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére, és a szórakozóhelyek ellenőrzésére is.

A BRFK tájékoztatása szerint 840 embert és 533 autót ellenőriztek az éjszaka során, alkoholszondát pedig 187 esetben alkalmaztak, ami öt esetben pozitív eredményt mutatott.

Bazánth Ivola / Police.hu

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tíz, ittas járművezetés miatt három, garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt három embert fogtak el. Fennakadt a rendőrök hálóján két körözött személy is. Egyiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt, a másikat pedig azért keresték, mert nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe a jogerős büntetésének letöltésére.

Előállítottak két embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt és egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőrt, biztonsági intézkedés keretében pedig mentőt hívtak egy sérülthöz.

Kisebb közlekedési szabálysértések miatt négy, köztisztasági szabálysértés és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt egy-egy feljelentés készült. Tíz közigazgatási bírságot szabtak ki: ittas vezetés, behajtási tilalom megsértése, valamint biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Helyszíni bírságot 16 esetben alkalmaztak.

Bazánth Ivola / Police.hu

Az ellenőrzésben részt vett Ficsor Karolina a VII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője is. Az alezredes este fél tíz körül figyelt fel két emberre a kollégáival, akik a földön verekedtek. A férfiakat szétválasztották, majd igazoltatták.

Mint kiderült, közös italozás után egyikük paprikasprayvel lefújta társát, és pénzt követelt tőle. Ellene rablás kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást. Hasonló ellenőrzésekre kell számítani a fővárosban a következő hónapokban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik