Belföld csatatér '22 - budapest 3. evk

A választás előtti napon, felvételről sugározza Fürjes Balázs és Hajnal Miklós jelölti vitáját a Hegyvidék TV

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hajnal Miklós a Momentum hegyvidéki képviselőjelöltje a Facebookon adta hírül, miben sikerült megállapodni a helyi tévével a régóta tervezett vitával kapcsolatban. Az ellenzéki politikus állítása szerint a Hegyvidék TV az alábbi feltételek mellett rendezné meg a vitát:

  • A vita április 2-án, a választás előtti nap lenne.
  • A vita nem nyilvános, nem vehet rajta részt közönség.
  • A vitát nem közvetítik élőben (pedig a testületi ülést szokták), csak utólag adják le a Hegyvidék TV-n, de nem tudják megmondani, mikor.
  • Más média, illetve a jelöltek sem közvetíthetik a vitát élőben.
  • Nem tudják megmondani azt sem, hogy mikor töltik fel az internetre a felvételt, hogy utólag visszanézhető legyen.
  • A vitáról készült felvételek utólagos felhasználása a Hegyvidék TV engedélyéhez kötött.

Budapest 3-as számú OEVK-jában a Fidesz Fürjes Balázst indítja, aki tavaly októberben javasolta, az előválasztást megnyerő Hajnalnak, hogy vitázzanak egyet a helyi tévében. Az elmúlt fél év során most sikerült először közel kerülni a vitához. Hajnal szerint a Hegyvidék TV „szürreális feltételeket” mellett rendezné meg a vitát, melyek szerinte egyértelművé teszik, hogy a Fidesz jelöltjének „ígérete ellenére esze ágában sincs szemtől szemben vitázni”. Ennek ellenére az ellenzéki politikus folytatja az egyeztetéseket a vitáról.

Hajnal korábban lapunk adott interjújában így nyilatkozott: „Minél hamarabb megtörténik ez a vita, annál jobb, de ha Fürjes Balázs április 1-jén mégis kiállna velem vitázni, ám legyen”. Ezzel szemben most a választás előtt egy nappal rendezik meg a vitát, ahol a kerület összes többi jelöltje is megmérettetheti magát.

Hajnal a Telexnek elárulta, hogy azt kérte a tévétől, hogy szombaton minél hamarabb, akár reggel nyolckor kezdjék el a vitát, hogy mihamarabb megtekinthető legyen, de állítólag azt mondták, az túl korai, elég lesz tízkor, ráadásul arra sem tudnak garanciát vállalni, hogy a felvétel megkezdése után pár órával már adásba kerül a vita.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik