Belföld

A DK szerint a Fidesz megszorításokra készül, a Fidesz szerint: Gyurcsány!

Online sajtótájékoztatót tartott vasárnap délelőtt tizenegy óra körül Varga István, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjelöltje, aki Somogy megye egyes számú egyéni választókerületében indul az egyesült ellenzék színeiben. Varga István itt annak a véleményének adott hangot, hogy továbbra sem fognak uniós pénzek jönni a kormányzati korrupció miatt, a Fidesz pedig megszorításokra készül a választások után.

A képviselőjelölt az elhangzottakról közleményt is kiadott, ebben az áll, hogy mostanra közel egy éve nem jönnek uniós pénzek Magyarországra, mert az EU befagyasztotta a Magyarországnak járó támogatások kifizetését a 12 éve tartó kormányzati korrupció miatt. Ebben a közlemény szerint semmilyen változás nem történt most sem, és nem fog történni később sem:

amíg nem lép egy tisztességes jogállam a jelenlegi kormányzati korrupció helyébe, addig mindez érvényben marad, és nem jön uniós pénz. Ez azt jelenti, hogy ha Orbán Viktor nyeri a jövő vasárnapi országgyűlési választást, akkor uniós pénzek híján megszorításokba fog kezdeni a Fidesz

– fogalmaz a DK közleménye.

A Fidesz délután kettőre már reagált is a kaposvári képviselőjelölt által elmondottakra. Válaszuk egy szóban összefoglalva a következőképp hangzik:

Gyurcsány!

A Fidesz szerint ugyanis „megszorítani a baloldal szokott”, különösen pedig Gyurcsány Ferenc.

Ő vett el egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól és ő szüntette meg a családtámogatásokat! A baloldal most is azonnal elzárná a gázcsapot, megszüntetné a rezsicsökkentést és háborúba sodorná az országot!

– zárul a parádés vasárnapi nyilatkozatcsata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik