Belföld

Berúgja a kampánymotort az ellenzék: 30 billegő körzetbe mennek a kisteherautók, hogy szóljanak a bömbik

A kampányfinis megindításáról tartott sajtótájékoztatót három ellenzéki politikus, Bősz Anett (DK), Fekete-Győr András (Momentum) és Tordai Bence (Párbeszéd).

Utóbbi arról beszélt, hogy „ez lesz életünk hajrája, többen vagyunk, igazunk van, és elképesztő erős bennünk a változás iránt vágy.” A Párbeszéd parlamenti képviselője azt is mondta, hogy a választás 30 billegő körzetben dől el, ezért „mi is oda fókuszálunk.” Ez azt jelenti, hogy „több száz ember megy el pluszba ezekben a körzetekbe”, a több mint tízezer aktivista mellé.

Van 30 kisteherautónk, ami bömbivel hirdeti majd az igazságot.

Tordai azt is mondta: „ez Dávid és Góliát harca, nálunk viszont egymillió Dávid van a hatalom gigászi Góliátjával szemben.” Végül arról beszélt, hogy van az a mondás, „hogy sok lúd disznót győz. Márpedig ezt a disznót nagyon sok lúd akarja legyőzni” most.

Fekete-Győr András szerint jövő „vasárnap sok millió választó fog dönteni arról, hogy keletre, a putyini világba vagy nyugatra szeretne tartozni.” Szerinte nagyon szoros lesz a választás, bármit is mondanak a közvélemény-kutatási adatok.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese kijelentette, a maradék bő egy hétben az ellenzékkel szimpatizálóknak az a feladatuk, hogy mindannyian elmondják három embernek a három üzenetüket.

Ez pedig az, hogy

  • Orbán Viktor Putyin embere
  • Orbán Viktor nem tudja megoldani a megélhetési válságot
  • Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig nem fog forráshoz jutni Magyarország  a uniós helyreállítási alapból

Ezeket az üzeneteket a választók Nagy Zsolt hangján hallhatják majd a következő bő egy hétben.

Kapcsolódó
A körzetek, amelyeket meg kell nyernie az ellenzéknek a kormányváltáshoz
A választási győzelemhez legalább 40 olyan körzetben kellene győznie az ellenzéknek, ahol 2018-ban ez nem sikerült: mutatjuk, hol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik