Belföld

A választás után is folytatják a tiltakozást a pedagógusok, ha az új kormány sem tesz lépéseket

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

Amennyiben az új kormány – legyen bármilyen összetételű –, az április 3-ai parlamenti választás után sem tesz azonnali lépéseket a pedagógus szakszervezetek munkateher- és bérköveteléseivel kapcsolatban, az érdekképviseletek újabb tiltakozó és figyelemfelhívó akciókkal állhatnak elő – mondta a Népszavának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője. Nagy Erzsébet szerint hamarosan nyilvánosságra is hozzák javaslataikat annak érdekében, hogy követeléseiket az újonnan alakuló kormány se söpörhesse a szőnyeg alá. Mint mondta:

Arra számítunk, hogy akárki is nyeri a választást, a kormányalakítás jó ideig eltart majd, aztán a saját fizetéseik meghatározásával lesznek elfoglalva, ezt követően pedig elmennek nyári szabadságra. Ezt nem engedhetjük, mert azonnali intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az oktatás helyzete ne romoljon tovább.

Leszögezte, rendezni kell egyebek mellett a bérek és a munkaterhek viszonyát, mégpedig úgy, hogy a döntések már idén szeptembertől életbe lépjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik