Belföld

Körözött személyt, zaklatót, koldusokat fogtak el az M2-es metrónál lévő ellenőrzés során

police.hu
police.hu

Körözöttet, zaklatót, koldusokat állított elő a BRFK az M2-es metró és annak környékén tartott március 18-ai ellenőrzés során. A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrök a metrószerelvényeken és a megállókban nem találkoztak jogsértéssel, az intézkedésekre a megállóhelyek környékén volt szükség.

Összesen négy embert fogtak el. Hármat szabálysértési elzárás miatt kerestek, egyikük ellen pedig két körözés is volt kiadva, az egyik egy lopás miatt, a másik pedig azért mert nem kezdte meg jogerős büntetésének letöltését, emellett pedig kábítószer birtoklása miatt is eljárást indítottak ellene.

police.hu

Előállításra három esetben került sor, két esetben koldulás szabálysértés, egy esetben pedig zaklatás gyanúja miatt. Ezen felül egy emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot köztisztasági szabálysértés miatt.

Azt írják, hogy a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik