Belföld

Benedek elhozza a tavaszt a fagyos hajnal után

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Meleg, száraz idő várható a héten. Intenzív melegedés kezdődik, de a fagyzugos helyeken éjszaka -10 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn derült lesz az ég, az északkeleti, keleti szél napközben több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-14 fok között alakul, késő este -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Kedden is felhőtlen idő ígérkezik, csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában +1, -4 fok között valószínű, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximum 15-20 fok között várható.

Szerdán derült, napos idő várható, csapadék nélkül. Mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali órákra általában -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, de néhol pár fokkal hidegebb is lehet. A csúcsértékek 17 és 21 fok között alakulnak.

Csötörtökön zavartalan lesz a napsütés, marad a száraz idő és a mérsékelt légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -3, +3 fok között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A délutáni órákra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken többnyire derült, gyengén felhős időre számíthatunk. Északkelet felé haladva növekszik az esély a több felhőre. Csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül. A hajnali -3, +5 fokról 15 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton közepesen vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül, mérsékelt légmozgással. A hajnali órákban általában 0, +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken pár fokkal hidegebb lehet. A csúcsértékek 15 és 20 fok között alakulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik