Belföld

Az Emmi már csak a választás után tárgyalna a tanárokkal

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A két szakszervezet újabb levelében ismét jelezte, az egyeztetésre a sztrájtörvény kötelezi a feleket.

Kisfaludy László helyettes államtitkár figyelmét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hívta fel arra, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájk ideje alatt is folytatni kell a tárgyalásokat.

A két szakszervezet javasolta, március 23-án egyeztessenek a sajtón keresztül közzétett ígéretekről, a még elégséges szolgáltatásról szóló rendelet alkalmazásának tapasztalatairól.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár jelezte, továbbra is nyitottak az egyeztetésekre, de megítélése szerint a következő sztrájktárgyalást már csak a választás, az új kormány felállása után kellene megtartani.

A két szakszervezet újabb levelében ismét jelezte, az egyeztetésre a sztrájtörvény kötelezi a feleket, a választásokig még két hét van hátra. A hosszú szünet a két egyeztetés között nem felel meg a törvény által előírt kötelezettségnek, a választások után pedig nekik azzal kell tárgyalniuk, akit a majdani kormány kijelöl.

A PDSZ és a PSZ Kisfaludy László válaszából arra következtet, hogy a megállapodásra semmi remény sincs, noha a kormány már uniós támogatást is igénybe tudna venni a bérkövetelések teljesítésére. Azt kérik, a helyettes államtitkár az egyeztetésen vegyen részt az általuk javasolt időpontban, vagy ajánljon még a héten egy másik, neki megfelelő időpontot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik