Belföld

1,8 milliós pénzbüntetésre ítélték Demeter Mártát, a képviselő fellebbez

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Bűnösnek mondta ki a hivatali visszaéléssel gyanúsított Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken, írja az MTI.

A vád szerint az országgyűlési képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának akkori alelnöke 2018. szeptember 19-én a kecskeméti repülőbázison, a honvédelmi miniszter előzetes tudomásával, repülési naplóadatokba tekintett be, majd azokat meghamisítva tette közzé.

Kapcsolódó

Demeter Mártát 1,8 millió forint pénzbüntetésre ítélték. A tárgyaláson csak az ítélethirdetés volt nyilvános, az indoklás zárt ülésen hangzik el.

Demeter Márta és jogi képviselője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett az ügyben, írja az Azonnali. Zamecsnik Péter úgy véli: „az ítélet téves jogértelmezésen, téves ténymegállapításon, és téves okszerű közvetkeztetésen alapul”.

Demeter is teljesen megalapozatlannak nevezte az ítéletet, a politikus elmondta:

Aki a mostani rezsimet ellenőrizni akarja, akkor még országgyűlési képviselőként is előbb-utóbb a bíróságon találhatja magát, de ettől függetlenül dolgozom én is tovább, és kontrollálni kell a hatalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik