Belföld

Gyurcsány Ferenc lepárttitkározta Orbán Viktort

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte mostanra „Orbán elvesztette miniszterelnök jellegét”. Szavaira a Fidesz frakcióvezetője reagált.

A DK elnöke elégedetlen Orbán Viktor ünnepi szereplésével, szerinte a miniszterelnök Békemenetnek tartott beszéde olyan volt, mint egy párttitkáré, ő maga pedig úgy járt, mint a közpénz, csak ő a miniszterelnök jellegét veszítette el.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon azt írta, Orbán Viktor a nemzeti ünnepen nem beszélt a hazáról a hazának, nem adott közös eszményeket, közös célokat, szava sem volt a szomszédban dúló háborúról. Helyette

a nemzeti ünnepen primitív kampánygyűlést tart, aki ennek keretében ellenzékét gyalázza, akit jobban érdekel saját és pártja hatalma, mint országa, az párttitkár.
Ne szavazzatok párttitkárra!

Kocsis Máté közösségi oldalán vágott vissza „Háborús Feri”-nek titulálta a DK elnökét. Szerinte a miniszterelnöki beszédnek éppen azok adták a gerincét, amit Gyurcsány Ferenc hiányolt, ezért helyette is folytatta a DK elnökének gondolatmenetét:

tegnap nem március 15. volt, nem volt békemenet, a baloldal tüntetésén több mint egymillióan vettek részt – egy emberként. Karácsony minden nap 5-kor kel és rohan dolgozni, Márki-Zaynak nincs kanadai állampolgársága, Szabó Tímeának semmi köze az USA-hoz, Gyurcsány pedig soha nem hazudik.

Török Gábor az Azonnalinak azt mondta, a politikusi beszédeket általában túlértékelik, szerinte sem Orbán Viktoré, sem Márki-Zay Péteré nem volt mestermunka, de a miniszterelnöknél őt is  meglepte az ellenfelek szokatlanul erős megbélyegzése, és az volt az érzése,

mintha újra és újra mondani akarna valami fontosat a háborúról, amit aztán nem mondott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik