Belföld

Egy New York-i lap karlendítős videóján állítólag Z. Kárpát Dániel szerepel, de ő állítja, sosem volt náci

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Sosem voltam sem náci, sem antiszemita. Magam is elfogadtam a néppárti Jobbik elvi nyilatkozatát, amely egy keresztényszociális értékrendet és világképet tükröz, ilyen az enyém is. Az antiszemiták a Fideszben vannak, akik a Jobbik elnökét zsidó felmenői miatt jákobozzák

– nyilatkozta a Telexnek Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, miután egy New York-i lap, a The Jewish Voice egy olyan videót tett közzé az európai az európai szélsőjobboldali pártokkal, köztük a Jobbikal foglalkozó cikkében, melyen állítólag Z. Kárpát szerepel, amint karlendítést végez, majd mosolyog egyet.

A Jobbiknak korábban egy másik jelöltje, az ózdi Farkas Péter Barnabás is hasonló helyzetben találta magát, ő végül lemondott alpolgármesteri címéről, és arra hivatkozott, illuminált állapotban készült róla a karlendítős fotó.

Kapcsolódó
Lemondott ózdi alpolgármester: Ön még nem volt illuminált soha? És illumináltan sosem követett el hülyeséget?
Farkas Péter Barnabás a katowicei holokausztinstalláció előtt készített karlendítős fotóival került be a hírekbe. A botrány hatására elbukta az ellenzéki előválasztást, a minap pedig alpolgármesteri posztjáróól is távozni kényszerült. Tán minden másként alakul, ha van kéznél egy szelet zsíros kenyér. Nagyinterjú.

Akkor Ózd szintén jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid hangsúlyozta: a Jobbikban előfordulhatnak emberek, akik korábban szélsőséges eszméket követtek, de a párt azóta, mint mondta, „megtisztult, kivetette magából a szélsőségeseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik