Belföld

Ismét kapnak 5 percet az ellenzéki pártok a közmédiában

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, írja a Közmédia Választási Iroda közleménye alapján a Telex.

A pártok képviselői március 16-tól, három héten keresztül minden szerdán és csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában a 8 órai híreket megelőzően, a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig a 8 órai Krónikát követően ismertethetik választási programjukat.

A közmédia szerint így a legszélesebb körű, kiegyensúlyozott információk birtokában hozhatják meg döntésüket a választók április 3-án.

Az országgyűlési választáson hat pártlistát vettek nyilvántartásba, így a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd, a Gödény-féle Normális Élet Pártja, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Gattyán vezette Megoldás Mozgalom, a Mi Hazánk Mozgalom, és Fidesz–Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt képviselői ismertethetik a programjukat öt percben.

A listát állító országos nemzetiségi önkormányzatok képviselői március 25. és április 1. napján, a Duna televízióban – a pártokhoz hasonlóan – ugyancsak ötperces időkeretben mutathatják be programjukat.

A köztévén csak elvétve látni ellenzéki politikusokat: az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter például még egyszer sem járt az M1 stúdiójában. A helyzet négy éve is hasonló volt, ezért az ellenzéki pártok többsége valamilyen performansszal készült a köztévés szereplésre, ezek közül a Kétfarkú Kutyapárt megjelenése sikerült a legemlékezetesebbre, miután a soproni jelöltjük csirkejelmezben végig kotkodácsolta a rendelkezésre álló öt percet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik