Belföld

Orbán: tudom, mi az a stratégiai nyugalom

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A miniszterelnök szerint az ellenzéknek sem rutinja, sem tudása nincs, mert fegyvereket küldene Ukrajnába, amit aztán az oroszok ellen fordítanának.

A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen

– olvasható az Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfő este megjelent bejegyzében, amelyhez a szokásoktól eltérően nem csatoltak sem képet, sem videót az oldal szerkesztői.

A szövegben Orbán arról ír, hogy a nemzetközi politika nehéz műfaj, ő pedig már harminc éve űzi ezt a szakmát, ezen idő alatt harmadszor tört ki háború a szomszédságunkban.

Orbán a továbbiakban azt írja,

ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés.

Ezután az ellenzéket kezdi ekézni, ami szerinte „ fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni”. Mindez pedig azt bizonyítja Orbán szerint, hogy a hazai ellenzéknek nincs rutinja, sem tudása, és a felelősségérzte is hiányzik.

Kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség

– zárul a miniszterelnök bejegyzése.

Arról a jelenségről, hogy a magyar kormány szóban évek óta mindenkivel harcban áll, most pedig hirtelen békepárti lett, illetve további ellentmondásokról ebben a cikkben írtunk részletesen:

Kapcsolódó
Tíz ellentmondás, amivel Orbánt és a NER-t megcsapta az orosz-ukrán háború
Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, egyre csak szaporodtak azok a mozzanatok, amelyek kényessé válhatnak a miniszterelnök számára. Összeszedtük ezeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik