Belföld

Meghalt egy ukrajnai menekült Magyarországon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A később elhunyt 61 éves ukrán állampolgárságú nő Csengersima Közúti Határátkelőhelyen lépett – menyével és további 33 utassal – Magyarország területére 2022. március 5-én 3 óra 40 perckor egy román honosságú autóbusz utasaként

– írta az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hangnak annak kapcsán, hogy vasárnap a román sajtó arról számolt be, hogy meghalt a Pete-Csengersima határátkelőhelyen hét órát várakoztatott autóbusz egyik utasa, egy 62 éves nő.

A rendőrség válaszában közölte: „a halálesetet közvetlenül megelőző rosszulléte nem autóbuszon, hanem közterületen, a határátkelőhelytől 62 kilométer távolságban Aranyosapátiban történt 7 óra 57 perckor (az eltelt idő 4 óra 17 perc)”. Hozzátették: a nő újraélesztését a mentőszolgálat egyidejű értesítésével két rendőr kezdte meg, majd azt folytatta a kiérkező mentőegység. A nő kórházba szállítása közben vesztette életét 9 óra 22 perckor. Egyúttal jelezték: halálának okaként elsődlegesen epilepsziás görcs következtében légzésleállást jelöltek meg, és a nő állításuk szerint nem a buszon, hanem közterületen lett rosszul.

A biometrikus útlevél esetleges hiányával kapcsolatban megjegyezzük, hogy az a határátlépés gördülékenységét nem befolyásolhatta, hiszen a problémás vagy hiányos okmányokkal kapcsolatos ügyintézés nem a határátkelőhelyeken, hanem a gyűjtőpontokon történik

– jelezték, miután a román sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy azért nem engedték be a buszt hazánkba, mert három rajta utazó gyermeknek nem volt biometrikus útlevele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik