Belföld

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi a DK, a Jobbik és az MSZP

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A DK, a Jobbik és az MSZP a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi, jelentette be a párt hétfőn. A pártok azt követően döntöttek a bizottság összehívása mellett, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Fidesz kiskunhalasi lakossági fórumán azt mondta:

szükségünk van arra, hogy erős honvédség legyen, de arra nem leszünk felkészültek, hogy bárki ellen ezt az országot meg tudjuk védeni.

A párt úgy véli: „a honvédelmi miniszter nem tudott értelmezni egy újságírói kérdést sem a lehetséges orosz támadással kapcsolatban, majd nem sikerült elhatárolódnia a fideszes közönség soraiban nagy üdvrivalgást kiváltó, kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításának gondolatától sem”.

A DK szerint megengedhetetlen, hogy „miközben Magyarország határaitól alig pár száz kilóméterre háború dúl, a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter egymásnak ellentmondó kijelentésekkel rombolja a magyar lakosság biztonságérzetét”.

Benkő Tibornak azonnali magyarázatot kell adnia, hogy miért gondolja a magyar hadsereget alkalmatlannak a haza megvédésére, miért nem tudott választ adni egy esetleges orosz támadás forgatókönyvére és valójában fontolgatja-e a kormány a kötelező sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését?

– fogalmazott Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke, a DK alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik