Belföld

Felfüggesztettet kapott a Márki-Zay Pétert Móriczon anyázó férfi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított 62 éves férfit, aki elküldte melegebb éghajlatra Márki-Zay Pétert január 14-én, a budapesti Móricz Zsigmond körtéren tartott sajtótájékoztatón.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy ő csak a véleménynyilvánítási szabadságával élt, és a cselekménynek csak egy részét ismerte el.

Azt mondta, hogy véletlenül döntötte fel a táblát, és nem a képviselőre, hanem a földre köpött. Ezt azonban a bizonyítékok cáfolták

– mondta a szóvivő, hozzátéve, a vádlott tudomásul vette az ítéletet, és arra is ígéretet tett, hogy nem jár majd gyűlésekre.

Márki-Zay Orbán Viktorról és a csirkefarhát hatósági áráról beszélt éppen, amikor egy ismeretlen azt kiabálta neki, hogy: „Takarodjál a vidéki városodba, a k*rva anyádat!” Ezt követően lökdösni kezdte a gyűlésen résztvevőket, majd egy táblába is belerúgott és kiabált.

A biztonsági feladatokat ellátó személyek igyekeztek elterelni a férfit a helyszínről, de ellenállt és tovább lökdösődött. Ezután a férfi az őt a gyűlés elhagyására felszólító egyik önkormányzati képviselőt leköpte, majd az egyik biztonsági személyt is megpróbálta megütni, és megrúgni.

Amikor a biztonsági személyzet a gyűléstől távolabb terelte, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát is üldözőbe vette. A garázda cselekményének a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget.

A bíróság váddal egyezően, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. Egyúttal megszüntette a korábbi, közveszéllyel fenyegetés miatti próbára bocsátását, és emiatt is megbüntette.

Így a törvényszék a két bűncselekmény miatt a férfit hat hónap börtönre ítélte, de a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság emellett a próbaidő tartamára elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét, egyúttal előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson is részt kell vennie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik