Belföld

Tizenkét éves fiúk raboltak ki egy kiskorút Budapesten – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege azzal az öt kamasszal szemben, akik 2019 decemberében fényes nappal raboltak ki egy 13 éves fiút Pesterzsébeten.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a három 12 éves fiú, valamint 14 és 16 éves társaik felfigyeltek a fúra, majd követni kezdték. Nem sokkal később az egyikük rákiabált, hogy álljon meg, majd utána futottak. A gyerek ekkor megállt, a támadói pedig félkörívben, két sorban felsorakoztak mellette.

Ezután az egyik 12 éves fiú megkérdezte a kiskorútól, hogy hány éves, hová megy és hogy van-e pénze, amire ő elmondta, hogy boltba megy és ötezer forint van nála. Ekkor a 12 éves támadó megfenyegette, hogy megszúrja, ha nem adja oda a nála lévő pénzt, egy másik, szintén 12 éves társa pedig egy rugós bicskát húzott ki a zsebéből annyira, hogy annak nyelét a gyerek is észrevegye.

A fiú a bicskát látva, és az előtte két sorban felsorakozott fiúktól való félelmében átadta a támadóinak a pénzt. A fiatalok ezután elszaladtak, az útonálló módon megszerzett pénzt pedig egy gyorsétteremben elköltötték. Az elkövetéskor 12 éves elkövetők rendelkeztek büntetőjogi értelemben vett belátási képességgel.

Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért az öt fiatalra. A felvételen a fiatalkorú támadók láthatóak, ahogyan a 13 éves fiú után futnak, majd ahogyan elmenekülnek a rablás után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik