A következő élő közvetítés része Putyin szerint eddig minden a tervek szerint halad, újabb béketárgyalás következik hamarosan

Víz, áram és fűtés nélkül maradhat Mariupol, a városvezetés népirtásról beszél

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az oroszok leállítják az áram-, a víz- és a hőszolgáltatást Mariupolban, a hidakat és a vasúthálózatot pedig lerombolják – állítja a város vezetése. A beszámolók szerint az Azovi-tenger egyik stratégiailag fontos kikötővárosában az oroszok még az élelmiszer-ellátást is akadályozzák. A város közleménye szerint olyan a helyzet most itt, mint a második világháború idején Leningrádban volt.

Habár a település továbbra is ukrán kézen van, az oroszok már körbezárták a várost és ma délelőtt folyamatosan ágyúzták. Moszkva védelmi minisztériuma felszólította a civil lakosságot, hogy a zöld folyosón át hagyják el Mariupolt, a város polgármestere szerint viszont ez lehetetlen.

Még a sebesülteket sem tudjuk behozni az utcáról, mert folyamatosan támadnak minket az oroszok. Megakadályozzák, hogy evakuáljuk a sérülteket, a nőket és gyerekeket. Ez népirtás

– áll a közleményben.

Ez a 430 ezer lakosú város azért is egy fontos terület, mert ha orosz kézre kerül, akkor Oroszország közvetlen kapcsolatot tud létesíteni Kelet-Ukrajna és a Krím között.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik