Belföld

Belépésre jelentkezett két anyukájától elszakadó ukrán gyerek Beregsuránynál

police.hu
police.hu

Ukrajnából lépett be Lengyelország területére egy háború elől menekülő ukrán nő kedd délelőtt, és azonnal segítségért fordult a lengyel határőrizeti szerv munkatársaihoz.

Elmondta, hogy két gyermekével menekült el a hazájából, de útközben elszakadtak egymástól. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az anyuka semmit sem tudott a lánya és fia hollétéről, és azt kérte, hogy segítsenek neki megtalálni a gyerekeit.

Lengyel kollégáink a 11 éves és 12 éves gyermekek fényképeit elküldték a magyar-ukrán határátkelőhelyekre, amelyek alapján a magyar rendőrök minden belépő forgalmi sávon figyeltek felbukkanásukra. Néhány óra múlva belépésre jelentkezett két gyermek a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. Kollégáink fényképeik alapján azonnal felismerték a lányt és a fiút

– közölték a szabolcsi rendőrök.

police.hu

A gyerekeket biztonságba helyezték, és azonnal értesítették a lengyel hatóságot, akik az édesanyával együtt azonnal elindultak Magyarországra. Az édesanya szerda hajnali egykor Beregsurányban ölelhette végre újra magához a gyermekeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik