Belföld

Kályhából kipattanó szikra miatt halhatott meg egy idős nő Nyugotszenterzsébeten

Getty images
Getty images

Halálos tűz volt csütörtök hajnalban Nyugotszenterzsébeten. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő helyettese  az esettel kapcsolatban azt közölte, háromnegyed egy után érkezett a jelzés hozzájuk, hogy teljes terjedelmében ég egy hatvan négyzetméteres lakóházzal egybeépített tizenöt négyzetméteres melléképület, s valaki az épületben tartózkodik, de nem tud kimenekülni.

A szigetvári hivatásos tűzoltók két járművel érkeztek az esethez, ahol a szobaként berendezett helyiségben kis területen egy szekrény és ruhák égtek. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, oltás közben egy holttestet találtak. Nem kizárt, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta. Úgy tudjuk, hogy egy idős nő vesztette életét a tragédiában.

A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit. Fontos tudni a szóvivő helyettes szerint, hogy a lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban van füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy a tragédiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik