Belföld

Várni kell a tavaszra, még hidegebb lesz, hó is jön

Varga György / MTI
Varga György / MTI
A következő napokban egyre hidegebb lesz, pénteken helyenként hózápor is lehet.

Csütörtökön a sok napsütés mellett főleg a Dunától keletre lehet erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, de csapadék ott sem valószínű. Az északias szél néhol megélénkül. A hőmérséklet napközben 5 és 10, késő este -3 és +2 fok között alakul. A Kiderül.hu szerint, az igazi tavaszi időre várni kell, a következő napokban az északról hideg légtömegek érkeznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint késő estétől elsősorban az Északi-középhegységben, a középső országrészben lehet hózápor, kisebb havazás. Reggelig jellemzően 3 centis hó gyűlhet össze, csak  lokálisan lehet ennél vasatagabb a hólepel.

Pénteken a hó mindenütt olvad, erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, főleg a Tisza vonalától nyugatra lehet szórványosan hózápor, hódara, de napközben csak átmenetileg fehéredhet ki a táj. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik