Belföld

Újabb halottak az ajánlóíveken: Szél Bernadett feljelentést tett

VArga Jennifer / 24.hu
VArga Jennifer / 24.hu

Feljelentést tett Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, miután Pest megye 2. sz. választókerületében két olyan jelöltet is nyilvántartásba vettek, akiknek az ajánlásai között elhunyt személyek adatai is szerepeltek – áll a képviselőnő szerdai közleményében. Az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott szöveg szerint a két jelölt a Gődény-féle Normális Élet Pártja és a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom jelöltje.

A mai napon feljelentést tettem ismeretlen tettesek ellen közokirat-hamisítás és választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. A személyes adatokkal való visszaélés és aláírások másolása nem maradhat következmények nélkül!

– fogalmazott Szél Bernadett.

Pest megye 2. számú választókerületében a Normális Élet Pártja és a Megoldás Mozgalom is állított jelöltet, és ugyan a választási bizottság mindkét jelöltet nyilvántartásba vette az érvényes aláírásaik száma alapján, mindkettejük esetében olyan körülményeket tárt fel a jelölőívek vizsgálata és az ajánlások ellenőrzése, amelyek egyértelműen bűncselekmények elkövetésének gyanúját vetik fel – tette hozzá a képviselőnő.

Az egyik esetben 833 ajánlás közül 315 volt érvénytelen, ebből 76 db. elhunyt vagy a választókerületben választójoggal nem bíró személy. Másik esetben 578 ajánlásból 59 volt érvénytelen, ebből 20 db. az olyan, amelyek közt elhunytak is szerepelhetnek – ismertette a részleteket a kommüniké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik