Belföld

Két moldáv meghalt, négy magyar megsérült a kabai tragédiában, beismerte tettét a sofőr

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a halálos közúti baleset gondatlan okozás vétségével gyanúsított férfival szemben, aki tragikus balesetet okozott tavaly szeptemberben Hajdúszoboszló és Kaba között. A karambolban két moldáv- román állampolgárságú férfi meghalt, a másik autóban ülő négy magyar pedig megsérült.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyanúsított Hajdúszoboszló irányából haladt a kocsijával Kaba felé 2021. szeptember 11-én 12 óra 30 perc körül.

police.hu

A sofőr nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően közlekedett, későn észlelte az előtte feltorlódott gépkocsisort, ezért balra kormányzott és összeütközött a vele szemből érkező járművel.

A gyanúsított autójában ülő két moldáv férfi a helyszínen meghalt, a másik autóban két magyar személy súlyos, míg két fő könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták, kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A sofőr beismerő vallomást tett a nyomozati szakban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik