Belföld

Kósa nem érti, hogy az ukránok melletti szolidaritásból, hogy lehet eljutni Putyin felelősségéig

A magyar parlament honvédelmi bizottságának fideszes elnöke nem érti, hogyan juthat el valaki egy megtámadott ország melletti kiállástól odáig, hogy a támadót bármilyen szinten felelősségre vonja.

Kósa Lajos a honvédelmi bizottság ülése után az RTL Híradó kérdésére adta elő eszmefutatását:

Már azt is furcsának tartom, hogy valaki nem az ukránok melletti szolidaritását fejezi ki ebben a helyzetben, hanem az oroszokat támadja. Azt gondolnám, hogy az ukránok melletti kiállás, Ukrajna területi épsége, Ukrajna biztonsága: ez az az ügy, ami kockán forog, nem pedig Putyinnak a személyes megítélése. Az olyan, amilyen.

Kósát az RTL stábja Vlagyimir Putyin debreceni díszdoktori címéről kérdezte. A Debreceni Egyetem még 2017-ben adományozta az orosz elnöknek az elismerést azzal a kommentárral, hogy „ez a díj olyan magyar vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem jó hírnevének az erősítését”.

Kósa szerint, ha valakinek olyan igénye van, hogy Putyinnal szemben személyes rovancsot hajtson végre, akkor Gyurcsány Ferencnek is követelnie kell, hogy adja vissza a pulikutyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik