Belföld

Már nyomozzák, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám – Hadházy feljelentése után

Kiderülhet, ki az a Tóni, Barbara és Ádám, akikkel Schadl György, a bírósági végrehajtók elnöke találkozott, hogy egy nagy, 35 évre, de legalább 10-20 évre szóló üzletről egyeztessen.

Hadházy Ákos a Facebookon közölte: a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta, hogy vizsgálják, ki lehet az a három, keresztnéven emlegetett személy, akikkel a november óta börtönben ülő Schadl tárgyalt.

Hadházy azért fordult a rendőrséghez, mert a Völner-Schadl iratokban szereplő lehallgatásokból nem derült ki az érintettek személyazonossága. Schadl 2021. június 15-én azzal az orvos ismerősével beszélgetett, aki egy magán-mentőszolgálat ügyvezetőjeként kék villogót intézett neki. A lehallgatott telefonbeszélgetésben került szóba Tóni, Barbara és Ádám.

Mint ismert Rogán Antal mostani nejét Barbarának hívják, a kabinetfőnökét pedig – akinek Schadl egyetemi vizsgákat intézhetett el – Nagy Ádámnak. A korábbi nyomozások nem tértek ki a nevek tisztázásra. Hadházy hivatali vesztegetés elfogadásának minősített esete miatt tett feljelentést utalva arra, hogy Rogán miniszterként a Nemzeti Koncessziós Irodát vezeti, és a közelmúltban több 35 évre kiírt koncesszió előkészítése is elindult az ő vezetése alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik