Belföld csatatér '22 - budapest 3. evk

Kampányplakátok miatt panaszolta be Hajnal Miklós a fideszes ellenfelét

A momentumos jelölt azt is kifogásolta, hogy a plakátokról nem derül ki egyértelműen, hogy a kormány kommunikáció eszközei vagy a kampányé.

Választási kifogást tettem a kormányzati szlogennel, impresszum nélküli plakátokkal kampányoló Fürjes Balázs ellen

– kezdi bejegyzését Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, aki az áprilisi országgyűlési választásokon Budapest 3-as számú választókerületében indul majd az ellenzék jelöltjeként. Itt lesz ellenfele a Fidesz által delegált Fürjes, aki ellen egészen pontosan azért nyújtott be panaszt a politikus, mert mint írja,  Fürjes (és az összes fideszes képviselőjelölt) óriásplakátjairól hiányzik az impresszum, az az információ, amely elárulja, ki fizette az adott kampányterméket.

„Impresszum hiányában a kampány elszámolás hitelessége is kérdésessé válik, valamint felmerül a gyanúja annak, hogy a plakátokat törvénytelen forrásokból finanszírozták” – indokolt Hajnal.

Az ellenzéki jelölt ezek mellett azt is kifogásolja, hogy a kormánypártok jelöltjeinek plakátjain szereplő Előre menjünk, ne hátra! szlogenek kísértetiesen hasonlítanak a Magyarország előre megy! Nem hátra! rigmusra, aminek a kántálására a kormány az elmúlt hónapokban több millió forint közpénzt elköltött. Így Hajnal szerint a kormánypárti jelöltek plakátjai alkalmasak a megtévesztésre, a választók ugyanis nem tudhatják, hogy kormányzati kommunikációt látnak-e, vagy választási plakátokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik