Belföld

Ellenzék: az ukrán válsághelyzet az orbáni politika csődjét is mutatja

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Az Egységben Magyarországért, az egyesült ellenzék Facebookon reagált az ukrán válságot érintő kérdésekre, ami szerintük Magyarországot már legalább három területen érintette. Egyrészt a kárpátaljai magyarságot érintő problémákról írnak. Az Egységben Magyarországért álláspontja szerint Magyarországnak kötelessége segítséget, menedéket nyújtani számukra, ha a helyzet rosszabbra fordul.

A határainkon megjelenő menekültek segítését is központba helyezik, ennek megszervezését humanitárius kötelességnek tartják. Ide szerintük már most jelentős egészségügyi és szociális infrastruktúrát kéne kiépíteni, külön felkészülve az Ukrajnában tomboló járványra karanténnal és gyógyszerekkel.

Harmadik területként pedig a magyar energiabiztonság veszélybe kerülését említik. Ezt a területet szerintük már így is kiszolgáltatott Vlagyimir Putyinnak Orbán Viktor egyoldalú oroszbarátsága. Ez most megbosszulhatja magát, teszik hozzá.

Hangsúlyozzák: ilyen válságos időkben a legfontosabb hogy az Európai Unión és a NATO-n belül Magyarországnak valódi szövetségesei legyenek. Szerintük az elmúlt tizenkét évben a magyar kormányfő provokálta, sértegette és meglopta ezeket a lehetséges szövetségeseket, ezért ma páriaként tekintenek rá.

Ez a válsághelyzet is mutatja az orbáni politika csődjét, amely maga alá temeti az országot

– írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik