Belföld

Lengyel szimpatizánsokat hívott március 15-re Márki-Zay Péter

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Hiszi, hogy Lengyelországot nem csak az évente ideutaztatott, Orbánnal szimpatizáló lengyelek jelentik.

A hazai ellenzékkel szimpatizáló lengyeleket hív március 15-re Márki-Zay Péter. A Hvg közlése szerint az ellenzéki minsizterelnök-jelöltjének a lengyel Gazeta Wyborczában jelent meg egy írása, melyben úgy fogalmaz, hogy a járványidőszak előtt a március 15-i ünnepségekre erőforrást nem kímélve ideszállított, a jelenlegi magyar kormánnyal szimpatizáló lengyel emberek nem az egész országot jelentik.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje írásában megemlíti, hogy nemrég Varsóban találkozott Donald Tusk volt lengyel kormányfővel, az ottani legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökével, és nagy hatást tett rá utóbbi elszántsága, felelősségérzete a demokrácia iránt, ami hasznos tanulság volt a számára.

Írása végén Márki-Zay meghívást intézett a lengyel elvbarátai felé a tervezett március 15-i nagy ellenzéki tüntetésre Budapestre.

Lépjünk fel együtt a szabadság és demokrácia nevében. Mi itt Magyarországon már látjuk a remény fényét az alagút végén, és kívánja, hogy az ide érkező lengyelek vigyék majd haza ezt a reményt és a győzni akarást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik