Belföld

Pár tízezer forintért keresnek egyetemistákat Erdélyben, hogy a Fidesznek gyűjtsenek aláírást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Azt írja a Telex, hogy a Fidesz aláírásgyűjtéséhez keresnek egyetemistákat Erdélyben, a többnapos munkáért mintegy 60 ezer forintot fizetnek.

A portálhoz eljutott az egyik kolozsvári egyetemi csoportban megjelent Facebook-üzenet.

Ez: „Sziasztok! Van egy munkalehetőség, a lényeg, hogy Budapesten február 17–27. között kampányolni kell, szállás, utazás, kaja biztosítva van, illetve a fizetés úgy 900 lej körül (ami kb. 65 ezer forint – a szerk.) van. Érdekel valakit?” Amikor visszakérdeztek, hogy kinek és mit kellene csinálni, az a válasz érkezett:

Fidesz, általában aláírásgyűjtés.

A portál információja szerint  a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) egyik tagjától származik a felhívás. Egy másik forrása a portálnak a Magyar Ifjúsági Központhoz (MIK) tartozó, kutatásokkal és fiatalok képzésével foglalkozó YZ Intézetet nevezte meg szervezőként. „Az előbb említett szervezetek ilyen-olyan formában mind kötődnek a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ), de az YZ Intézet és a KMDSZ között is van személyi átfedés.”

A Telex emlékeztet: múlt szombaton kezdődött el hivatalosan a kampányidőszak Magyarországon. A fideszes és az ellenzéki jelöltek már aznap összeszedték mind a 106 körzetben az induláshoz szükséges aláírásokat. Ennek ellenére a Fidesz nem áll le a támogatói aláírások gyűjtésével, ezért is lehet szükség az erdélyi aktivisták munkájára.

Megkérdezték a Fideszt, hogy valóban nekik kampányolnak-e az erdélyi egyetemisták, hogyan történik a toborzás, hány fiatalt sikerült beszervezni, mennyibe kerül az ellátásuk, és pontosan milyen célból gyűjtenek aláírásokat. A párt egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik