Belföld koronavírus

Túl a csúcson – Kásler Miklós a fertőzöttségről

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A miniszter szerint az egészségügy folyamatosan fejlődik.

Úgy tűnik, túljutottunk a fertőzöttek számának a csúcsán – mondta Kásler Miklós legújabb Facebook-videójában. Közölte, háromféle szempont szerint minősítik a járványhullámokat:

  • a fertőzési hullám csúcsa,
  • a lélegeztetésre szorulók száma,
  • a betegség végkifejlete alapján.

Egymáshoz képest ezek csúszásban vannak, a fertőzöttek száma után a következő szempontok egy-két hét múlva jutnak el ugyanide – tette hozzá. 

Az Életközelben új részében a miniszter hosszan beszélt az eddigi eredményekről, szerinte a magyar egészségügy nem látott minőségű állapotba került – tudatta az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatával az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Emlékeztetett rá, több mint 150 ezer házaspár küzd a meddőséggel, ezért döntött a kormány úgy, hogy előnyösebb, ha egységes állami ellátórendszert hoz létre.

Kásler Miklós a beszélgetés végén a téli olimpiáról beszélt. Nagyon sok olyan sportolót kívánt Magyarországnak és az egész világnak, mint Liu Shaolin Sándor. A tárcavezetőt emberileg nagyon megérintette, hogy a sportolótól elvették aranyérmét, de testvére, Liu Shaoang bajnoki címének mégis ugyanúgy örült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik