Ujvári Sándor / MTI
Belföld

Kövér László szerint a választáson erről is döntünk: sonka, csülök, kolbász vagy lisztkukac, tücsök és sáska

A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, amely az egész éves, mindennapos kemény munka eredménye, a következő évre való minőségi eledel köré szerveződik, fogalmazott az Országgyűlés elnöke a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján szombaton.

Kövér László a helyi közösséget méltatva az MTI tudósítása szerint azt mondta: jól ismerik és értik a vidéki élet igazi értékét, a kerteket művelik, és az ólakban is állatok vannak.

Hangsúlyozta: csak ott lehet ilyen közösségi összejöveteleket szervezni, ahol tudják, hogy milyen fontos az ember és a természet kapcsolata, a tiszta hús, a becsületesen elkészített étel és az asztalközösség, amelyet a legősibb közösségnek nevezett.

A házelnök a közelgő parlamenti választásról tétjéről szólva megjegyezte:

ha még egyszer letérünk Magyarország és a vidék évezredes útjáról, soha többet nem térhetünk vissza rá.

Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy a „sötétzöldek” által ajánlott út szakadékba vezeti az európai, és benne a magyar mezőgazdaságot, állattartást, és általában a vidéki életet. A másik út Magyarország közösségei és az asztalközösségek megerősítésén keresztül vezet, a magyar gazdák által megtermelt jó minőségű hazai élelmiszerek piacra jutásának segítésével.

Beszélt a magyar családok, valamint a faluközösségek megerősítésének fontosságáról, arról, hogy jó és kifizetődő legyen faluhelyen élni, hogy minél többen választhassák “az emberi méltóságot meghatározó, hagyományos értékekhez legközelebbi életet”.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: a Magyar Falu programot a jövőben is folytatni kell, és ha a kormánypártok megkapják a választóktól a támogatást, folytatni is fogják.

Úgy fogalmazott: a választásokon el kell dönteni, hogy melyik úton megyünk tovább:

  • helyi gazdaságokban termelt egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús;
  • sonka, csülök, kolbász vagy „lisztkukac, tücsök és sáska”;
  • a gyermekek neveléséhez hozzájáruló családtámogatás vagy „közpénzből finanszírozott nemváltó műtét”;
  • keresztény és magyar Magyarország vagy „illegális migráció és multikulti”;
  • nemzeti függetlenség, vagy új birodalmi függés.

Ajánlott videó