Belföld

Kiterjeszti a kamatstopot a kormány

A kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot, írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A tájékoztatás szerint az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait hasonlóan mint a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz.

A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak és abból a januári túlfizetés is jóváírásra kerül. A kamatstoppal eddig közel félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet, közölték.

Az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol 10% felett jár az infláció. Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha a kormány nem védené folyamatosan a családokat. A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl, már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartjuk, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz és áram díját

– áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik