Belföld

Ellenzéki politikusok névrokonai is indulnak a választáson Kaposváron

A kpsvr.hu szellőztette meg a napokban, hogy a kaposváriak totális összezavarása és a szavazatok megosztása lehet a cél egy Horváth Ákos nevű és egy másik Varga István nevű jelölt indításával.

A cikk szerint egy Horváth Ákos és egy másik Varga István nevű jelöltnek is gyűjtöttek ajánlásokat az áprilisi választásra, de

  • a most indulni akaró Horváth Ákos nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki 2019-ben az ellenzék polgármester-jelöltje volt, és aki az ellenzéki előválasztáson az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatottja volt;
  • és a hirtelen előkerült Varga István sem egyezik meg Dr. Varga István – Fakír, az ellenzéki összefogás jelöltjének személyével.

Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője ezért közérdekű adatigényléssel fordult a helyi választási iroda vezetőjéhez, a jegyzőhöz, hogy megtudja, kik vettek fel ajánlóíveket az április 3-i országgyűlési választáson való induláshoz.

Felder a KAPOCS Közösség Kaposvár nevű Facebook csoportban tette közzé a választ, melyből világosan látszik, hogy dr. Varga István, az összefogás jelöltje mellet van még egy „független” Varga István, illetve van egy szintén „független” Horváth Ákos nevű egyén, de nem az a Horváth Ákos, aki az előválasztáson dr. Varga ellenfele volt.

Varga – tegnapi sajtótájékoztatóján – fel is szólította Gelencsér Attilát, a Fidesz jelöltjét, hogy fejezze be az aljas játszmáit. Hozzátette: ebből is látszik, Gelencsér fél, hogy veszíteni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik