Belföld

Budai Gyula lyukra futott a legfőbb ügyésznél

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A fideszes politikus a Czeglédy-ügyről kérdezte Polt Pétert.

Miért nem történt meg Kiss Norberttel az egyezség megkötése?

Budai Gyula a legfőbb ügyésznek erről írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be. A talányos kérdés magyarázatára akkor derült fény, amikor a fideszes képviselő egyértelművé tette, a Czeglédy-ügyre gondol.

Felidézte, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Osztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomozott Czeglédy Csaba és társai ellen. A Csongrád Megyei Főügyészség 2019. február 13-án vádiratot nyújtott be a Szegedi Törvényszékre.

„Az ügy tisztább megvilágítása érdekében” Budai Gyula arra várt választ a legfőbb ügyésztől, hogy „az ügyben érintett Kiss Norbert gyanúsított, vagy meghatalmazott védője kérte-e az egyezség  megkötését a Csongrád Megyei Főügyészségtől. Amennyiben igen, miért nem történt meg Kiss Norberttel az egyezség megkötése?”

Polt Péter válaszában jelezte, hogy a fideszes képviselő által jelzett ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség a terhelttel már jóval a vádirat benyújtása előtt, 2018. december 28-án egyezséget kötött, amit a Szegedi Törvényszék 2019. október 24-én

megtartott előkészítő ülésén meghozott végzésével, a Be. 735. §-ának (1) bekezdése alapján jóváhagyott.

A jóváhagyott egyezségnek megfelelő ítélet – előkészítő ülés napján – jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik