Belföld europoli

Márki-Zay: Az Európai Unió bírósága arról döntött, hogy a tolvajoknak nem ad pénzt

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a Facebookon reagált az Európai Bíróság mai döntésére, amely elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében.

Az Európai Unió Bírósága arról döntött, hogy tolvajoknak nem ad pénzt. A számlát sajnos a magyar polgárok állják, a korrupció megfosztja Magyarországot az európai helyreállítási támogatástól. Ez a hatezer milliárd forint jár a magyaroknak. Orbánt elküldjük, az új kormány pedig hazahozza a fejenként 600 ezer forintot érő támogatást

– írja az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Cseh Katalin és Dobrev Klára is üdvözölte az Európai Bíróság döntését. A DK EP-képviselője szerint az ítélet arról szól, hogy az Uniónak joga van megbüntetni azokat, akik ellopják az EU-s forrásokat.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint politikai döntés született, mely élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával, és egyúttal bejelentette, hogy délután fél egytől rendkívüli kormányinfót tart Gulyás Gergellyel együtt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik