Belföld

Eladta az unokája nála parkoló autóját a nagymama

Sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 72 éves nógrádsápi asszonnyal szemben, mert eladta az unokája nála parkoló autóját.

Az unoka ajándékba kapott a nagybátyjától egy autót 2020 nyarán. Mivel nem volt jogosítványa, ezért a kocsi a nagymama nógrádsápi házának udvarán parkolt.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint később megromlott a kapcsolat a nagymama és a fővárosba költöző unokája között, azért az asszony tavaly januárba úgy döntött, hogy eladja a kocsit. Amikor a vevő megérkezett hozzá, akkor nő aláhamisította az unoka aláírását az adásvételin, a vevő pedig a hamis szerződés felhasználásával a kormányhivatalnál később a nevére is íratta a járművet.

Az elkövető 100 ezer forint kárt okozott unokájának, ugyanakkor tisztában volt azzal is, hogy az általa hamisított szerződés felhasználásával a vevő a járművet a nevére fogja íratni, így magatartásával hozzájárult ahhoz, hogy a közhiteles hatósági gépjármű-nyilvántartásba valótlan adatokat jegyezzenek be.

Az unoka és a nagymama között eredménytelenül végződött a közvetítési eljárás, így az ügyészség sikkasztás vétsége és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az asszony ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vevőtől a gépjárművet lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának, így az unoka kára megtérült. A nagymama az autó vételárával, mintegy 100 ezer forinttal gazdagodott, ezért az ügyészség vagyonelkobzást kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik