Belföld

Egy Belvárost érintő eset miatt nyilvánossá tenné az ellenzék a jegyzők vagyonnyilatkozatát

Törvénymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé Csárdi Antal, az LMP képviselője, azt kezdeményezve, hogy a települési jegyzők vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános, hasonlóan a politikusokéhoz – írja az MTI.

Az LMP frakcióvezető-helyettese, a budapesti Belváros-Várnegyed ellenzéki képviselőjelöltje keddi online sajtótájékoztatóján elmondta: az V. kerületi önkormányzatban működő Tiéd a Belváros frakció felkérésére kezdeményezi a változtatást.

Kedd reggel ugyanis a 24.hu írta meg, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnökének többmilliárdos ingatlanvagyonnal rendelkező családja az V. kerületi jegyzőtől, Sélley Zoltántól vásárolt meg egy rendkívül nagy értékű telket. Attól, aki még Rogán Antal polgármestersége idején került a jegyzői posztra.

Kapcsolódó
Budai villája mellett Rogán volt jegyzőjétől vett plusz telket Rogán kabinetfőnökének családja
A hárommilliárd forinthoz közelíthet azoknak az ingatlanoknak az összértéke, melyek az elmúlt években Rogán Antal kabinetfőnökének családjához kerültek.

Hogyan juthat valaki ilyen nagy értékű ingatlanhoz egy köztisztviselői fizetésből?

– tette fel a kérdést Csárdi Antal, hozzátéve: tisztán kell látni a politikusok és a vezető tisztségviselők vagyonát illetően.

Csárdi Antal kijelentette: nemcsak saját vagyonnyilatkozata nyilvános, hanem a közeli hozzátartozóié is.

Az ellenzéki politikus hétfői cikkünkre is utalt: Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi polgármestere a hírek szerint egy általa vásárolt ingatlant azért nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, mert állítása szerint elajándékozta az édesapjának.

Kapcsolódó
Rogán utódja budai lakást vett, amit gyorsan lepasszolt – több tízmillió forint viszont homályban maradt
A közel 50 milliós ingatlant Szentgyörgyvölgyi Péter a nyári vásárlás után pár hónappal elajándékozta apjának. A homályos történet hűen illusztrálja a vagyonnyilatkozati rendszer alapvető hiányosságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik