Belföld

1335 jogsértést találtak a teherautók és buszok ellenőrzésekor

police.hu
police.hu

A rendőrök 1335-ször állapítottak meg jogsértést a teherautók és a buszok egyhetes ellenőrzésekor. Az ORFK tájékoztatása szerint húsz nehéz tehergépkocsi és egy autóbusz esetében kellett elrendelni azonnali közlekedési korlátozást.

A február 7. és 13. között akció során 4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek az ország közútjain. A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90-szer kellett intézkedni.

Öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154-szer a sofőr, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 3, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 18 esetben kellett intézkedni. Az autóbuszvezetők közül tízen nem használták a biztonsági övet, és szintén tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik