Belföld

Márki-Zay Péter szerint az ellenzék a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Mi egy olyan szeretetországot szeretnénk építeni, ahol elfogadjuk különbözőnek egymást” – mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt szombaton. A politikus Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével tartott utcai fórumot Fonyódon, ahol Orbán Viktor kormányfő politikai pályafutásának fordulatait is felemlegette.

Arról is beszélt, hogy ő már a nyolcvanas években is minden vasárnap templomba járt, amikor Orbán még a KISZ-ben politizált. „Később liberális lett, aztán egy általam nagyon támogatott, Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus lett” – fogalmazott Márki-Zay.

Az eseményről készült videón a Telex szúrta ki, hogy Márki-Zay azt mondta:

Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.

A portál rá is kérdezett az Egységben Magyarországért sajtóosztályán, hogy pontosan kikre gondolt a miniszterelnök-jelölt, de válasz még nem érkezett. (A felévtelen 6.20-tól hallhatók az idézett mondatok.)

Frissítünk: Hétfő dél előtt kicsivel Márki-Zay Péter tisztázta, kikre gondolt pontosan. Facebook-posztjában azt írta:

A Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít. Az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak. Mi, a demokratikus ellenzék tagjai a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik