Belföld koronavírus

Drogériában is kapható lesz antigén gyorsteszt

Alessandro Di Marco / MTI/EPA-ANSA
Alessandro Di Marco / MTI/EPA-ANSA

Tervezi bevezetni a Drogerie Markt (DM) a koronavírus fertőzöttséget kimutató antigén gyorsteszt árusítását, az optimális szortiment kialakításán dolgoznak – nyilatkozta az üzlet a 444-nek.

A magyar kormány engedélyt adott arra, hogy kiskereskedelemben is árusíthassák a gyorsteszteket, amelyre január végén tett javaslatot a Gazdasági Versenyhivatal. Ezeket korábban csak gyógyszertárakban vagy gyógyászati segédeszközöket árusító üzletekben lehetett megvásárolni.

A kedden megjelent kormányrendelet után, csütörtökön az Országos Gyógyszerészeti Intézet által kiadott engedélyekkel rendelkező kiskereskedelmi egységek is forgalmazhatják a teszteket. Erre jelenleg 758 üzletnek van jogosultsága Magyarországon.

A 444 a MOL-t is megkérdezte, az olajtársaság országosan 126 helyszínen értékesít nem vényköteles gyógyszerkészítményeket, de az antigén gyorsteszt árusításának kérdését még vizsgálják.

Az OGYÉI árcsökkenésre számít, hiszen minél több helyen lehet megvásárolni az antigén gyorstesztet, annál nagyobb lesz az árverseny.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik