Belföld csatatér '22 - veszprém 3. evk

Független jelöltként indul el az egyik LMP-s politikus a tapolcai csatatérkörzetben

Takács Lajos Facebook
Takács Lajos Facebook

Újabb LMP-s politikus jelentette be, hogy független képviselőjelöltként elindul az április 3-i országgyűlési választáson, írja a Telex. Takács Lajos badacsonytomaji önkormányzati képviselő csütörtök délután a lapnak megerősítette, hogy szombaton felveszi az ajánlóíveket, és elkezdi gyűjteni az aláírásokat.

Takács a tapolcai választókerületben szeretne elindulni, ahol Rig Lajos indul az ellenzék jelöltjeként, a Fidesz pedig Navracsics Tibort jelöli.

A badacsonytomaji képviselő a Telexnek arról beszélt, az ellenzéki előválasztás óta sokan keresték meg azzal, hogy nem volt valódi verseny, mert a tapolcai körzetben csak egy jelölt, Rig Lajos neve szerepelt a szavazólapon, többen viszont nem szívesen szavaznának a Jobbik politikusára április 3-án.

Arra a kérdésre, hogy miért nem indult el akkor az előválasztáson, azt mondta,

Az előválasztáson nem éreztem úgy, hogy részt kell vennem. Azt sem tudtam, hogy hány jelölt lesz, és kik fognak indulni.

Az LMP azt írta a lapnak, hogy Takácsot kizárták a pártból.

Takács Lajos az LMP tagjaként és képviselőjeként elfogadta azt a döntést, hogy a párt minden körzetben az előválasztás nyertesét támogatja. Indulásával egyértelműen szembefordult a párttal, ezért Takács Lajos a mai naptól nem tagja az LMP-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik