Belföld

Bírósági eljáráson kívül zárulhat le a kislányt elütő ételfutár ügye – videó

Az eljárás megszüntetése várható abban az ügyben, amelyet csütörtök reggel ismertetett az ügyészség a Facebookon. A leírás szerint 2021 márciusában egy ételfutárként dolgozó fiatalember Nyíregyháza központi terén vágott át elektromos rollerével. A területen kevesen voltak, egy babakocsit toló édesanya és mögötte két méterrel ötéves kislánya is a téren sétált.

A nyomozás adatai alapján a futár annak ellenére, hogy volt elég hely, nem kerülte ki őket, hanem fékezés nélkül áthajtott köztük. A gyanúsított elgázolta a kislányt, akinek könnyebb sérülései keletkeztek. A gyanúsított is felborult a rollerrel, azonban miután felállt, tovább ment, anélkül, hogy megnézte volna más megsérült-e. Az édesanya szólt a járőröző rendőröknek, akik kihívták a mentőt a kislányhoz.

A futár – aki a közelben volt – nem sokkal később visszament és szólt a rendőröknek, hogy ő okozta a balesetet.

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, aki beismerte a tettét. A beismerés és a büntetlen előélet miatt, valamint azért, mert a kislány édesanyja is szeretné bírósági eljáráson kívül elintézni az ügyet, a Nyíregyházi Járási Ügyészség közlekedési ügyésze közvetítői eljárást rendelt el.

Ez azt jelenti, írták a bejegyzésben, hogy hat hónapra az eljárást felfüggesztik, ez alatt a gyanúsított és a kislány törvényes képviselője a közvetítő előtt megállapodást köthetnek a bűncselekménnyel okozott sérelem jóvátételéről. Ha a megállapodást az ügyészség jóváhagyja és azt a gyanúsított teljesíti, akkor az eljárás megszüntetése várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik