Belföld

Polt szerint abból, hogy Schadl rács mögött van, nem következik, hogy Völnernek is ott kéne lennie

Ötoldalas kérdéssort tett fel Völner Pál ügyében Vadai Ágnes DK-s képviselő Polt Péter legfőbbb ügyésznek.

A képviselő arra volt kíváncsi, hogy miért van olyan sok eljárási ellentmondás a bírósági végrehajtók elnökével folytatott ügyleteiben belebukott államtitkárt érintő eljárásban. Vadai legfőbb kérdése természetesen az volt, hogy miért nem tartóztatták le Völner Pált, miközben az ugyanabban az ügyben elfogott Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar elnökét igen.

Mint ismert, az ügyészség december elején gyanúsította meg hivatalosan is vesztegetéssel és más bűncselekményekkel  a fideszes Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest, aki rendszeresen kapott milliós összegű kenőpénzeket Schadl Györgytől. Schadl november óta rács mögött van, Völnert viszont nem csukták le.

Polt Péter a kényszerintézkedésekkel kapcsolatban közölte, hogy minden esetben a konkrét ügyben eljáró ügyészség dönt, nem pedig az, hogy más ügyben milyen döntés született.

A kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés

– írta Polt, ami nagyjából azt jelenti, hogy Völner Pállal, a botrány decemberi kirobbanása után lemondott államtitkárral szembe az az arányos intézkedés, ha szabadlábon van.

Polt szerint a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik